Beter samenwerken binnen een team

Een goede samenwerking is essentieel binnen een bedrijf. Wordt er niet op de juiste manier samengewerkt dan loopt het vaak niet lekker binnen het team en binnen het bedrijf.
Hoe zorg je nu voor beter samenwerken binnen een team?

Een goede samenwerking staat voor vertrouwen, in verbinding zijn met elkaar, elkaar waarderen én plezier hebben. Als je dit kan bereiken binnen een team zijn er geen tot minder frustraties en ergernissen. Ook zie je minder ziekteverzuim en meer initiatieven bij de medewerkers.

In het boek van Patrick Lencioni, ‘de vijf frustraties van teamwork’, wordt het onderwerp ‘samenwerken binnen een team’ uitgebreid besproken en toegelicht. Wij, van Buro In! vinden dit boek een eye-opener voor iedere ondernemer die met teams werkt.

Ons eventbureau organiseert diverse workshops, trainingen en teambuildingsdagen waarbij samenwerken centraal staat.
Dit kan dus binnen een team of binnen het gehele bedrijf zijn. Vaak starten we eerst op teamniveau, waarbij wij later uitbreiden naar bedrijfsniveau (dit is niet altijd nodig).

Het boek van Patrick Lencioni is voor ons een inspiratiebron en van daaruit hebben wij diverse interactieve programma’s ontwikkelt die op maat binnen jouw team of bedrijf uitgevoerd kan worden.

Hoe ziet het ‘beter samenwerken’ programma er globaal uit?

  • Vooraf aan de dag zullen wij inventariseren waar de knelpunten zitten. Wij hebben persoonlijke gesprekken met alle teamleden
  • Aan de hand van deze gesprekken vullen wij het programma in. Dit is afhankelijk van de inventarisatie en het team
  • Tijdens de dag worden de knelpunten besproken en beschreven
  • Er zal interactief samengewerkt worden en dit wordt altijd geevalueerd. Ook voor de samenwerking workshops hebben wij diverse mogelijkheden, zowel indoor als outdoor. Ook die bepalen wij na de inventarisatie op basis van wat het beste past binnen dit team
  • Iedere medewerker komt aan bod met zijn of haar verbeterpunten
  • Wij sluiten deze dag graag af met een buitenkook workshop (maar dit hoeft niet). Ook dan moet volop samengewerkt worden om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen.
    Want natuurlijk mag er na zo’n intensieve dag ook lekker gegeten en genoten worden!

Nieuwsgierig geworden naar het programma ‘beter samenwerken’? Bel of mail gerust voor een op maat gemaakt offerte voor jouw team of bedrijf. Ik kom graag bij je langs voor een persoonlijk gesprek.

Blog: Ingeborg Leerkes