Boeien & Binden

Buro In! verzorgt veel teambuildingsdagen én op maat gemaakte events voor grote én kleine bedrijven.

Een jaar of acht geleden mochten wij een op maat gemaakt event organiseren voor Yacht. Ik vergeet het nooit weer want het was één van de eerste weekenden die ik mocht organiseren. En dit keer niet op de Veluwe, Apeldoorn of Deventer, maar elders in het land.

Op maat gemaakt event voor Yacht

Yacht is een grote organisatie die landelijk opereert vanuit verschillende kantoren in Nederland. Ik mocht in Amsterdam komen voor een eerste kennismakingsgesprek.
De parkeerplaats stond vol met blinkende, gloednieuwe en vooral snelle auto’s. ‘Mijn oude bus past daar prima tussen’, dacht ik nog.

Yacht is, simpel gezegd, een organisatie die mensen aan projecten koppelt. Dit zijn vaak HRM professionals, IT-ers, mensen uit de Finance en Marketing wereld.
Yacht gaat zij op zoek naar een geschikt bedrijf waar jij geplaatst kan worden om een project te verzorgen. Je bent in dienst van Yacht, maar werkt dus extern elders in het land.

Ik werd hartelijk ontvangen en al snel ging het over het te op maat gemaakte event die er moest komen.

Mijn vraag is dan altijd, wat is het doel van dit weekend? Gewoon…een leuk weekend met elkaar, lachen, gieren, brullen of heeft dit event een doel?

Daar had hij gelukkig al over nagedacht en hij wilde graag dat zijn medewerkers zich meer bewust zouden worden van wat Yacht allemaal voor ze doet. En of ik dit in een creatieve ’teambuildings vorm’ kon gieten.

Omdat de Yacht medewerkers extern werken is het besef er niet altijd voldoende dat Yacht enorm in ze investeert. Yacht biedt opleidingen aan, een mooie auto, telefoon en andere prachtige arbeidsvoorwaarden.
Hij ziet dat er veel jonge, snelle mensen zich aanbieden, een jaar of drie bij Yacht werken en vervolgens ingaan op een nog mooiere aanbieding van de concurrent.
Weg investeringen, weg kennis en je begint weer van voren af aan met nieuwe mensen. Dat kost ontzettend veel energie en geld.

Toen hij mij dat vertelde plopte er direct een thema in mij op; Boeien & Binden. Hóe zorg je er nu voor dat de mensen die je graag binnen je bedrijf wil houden, bij jouw blijven en niet vertrekken naar een bedrijf met een beter aanbod?

Verbinden

Hoe verbind je de mensen aan jouw bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat het boeiend voor hen blijft om bij jouw bedrijf te blijven werken?
Want goede mensen die jij opgeleid hebt en die een aanvulling voor je bedrijf zijn, wil je liever wat langer bij je houden dan maar drie jaar, toch?

Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met de informatie en hebben wij met het thema Boeien & Binden een twee-daags event op papier gezet.
Alle aspecten kwamen hierbij aan bod: samenwerking, verbinden, doelen stellen, maar ook plezier hebben met elkaar. Wat vooral belangrijk was dat dit event op maat gemaakt werd voor deze klant met deze specifieke wensen.

Wij zijn gestart met diverse, interactieve workshops over bovenstaande onderwerpen.
Vervolgens werden de deelnemers in teams verdeeld en gingen zij aan de slag om een film te maken. Natuurlijk werd hier de kennis van de workshops in verwerkt. En uiteraard moest in deze film het thema ‘Boeien & Binden’ te zien zijn.

Onder onze professionele begeleiding kwam ieder team met een eigen creatieve vorm hiervoor. Alles mocht en niets moest. Vooral buiten de kaders denken was de opdracht, en dat hebben we geweten.

Wij hebben genoten van hilarische films, boordevol creativiteit!
En tijdens het maken ervan zagen wij passie, verbinding, samenwerkingen en de doelen helder aanwezig.

Al met al een geslaagd event boordevol teambuilding!

Nieuwsgierig naar een op maat gemaakt event?

Ook nu na de crisis zie ik het weer terug komen. Bedrijven die graag medewerkers willen houden. Vooral in de internet en recycling wereld heb ik al verschillende voorbeelden dat medewerkers worden ‘weggekaapt’. En dat zijn altijd de medewerkers die jij graag binnen boort wil houden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een teambuildingsdag of op maat gemaakt event voor jouw bedrijf of team?
Bel of mail gerust, ik kom graag vrijblijvend langs voor een kennismaking!

Voor meer teambuilding kijk gerust verder op onze site!