• buitenkoken workshop

Outdoor cooking workshop in de natuur

Buiten spelen, buiten genieten én buiten eten. Het is altijd fijn om in de natuur te zijn. Een outdoor cooking workshop in de natuur is het ultieme genot van buiten zijn is!

Zie je het voor je? Midden in het bos, vuur aan, lekker eten, drankje erbij en gezellig al kletsend met je collega’s een heerlijke maaltijd bereiden. Outdoor cooking is slow food, dus we hebben geen haast.  Wie wil dat nu niet?

En dit kan al vanaf 10 personen tot groepen van 300 personen.

Onze outdoor cooking workshops worden gegeven in heel Nederland en je kunt kiezen uit vele bijzondere locaties waar wij mee samen werken. In elke provincie hebben wij diverse buitenlocaties zoals boerderijen, een hoeve, schaapskooi of tuinderij.

Hoe werkt een outdoor cooking workshop eigenlijk?

Buitenkokers is een label van Buro In! Een kookschool uit Apeldoorn, waarbij onze specialiteit outdoor cooking is. Wij verzorgen dus alleen kookworkshops op houtvuur en briketten. Er komt geen fornuis aan te pas.

Een outdoor cooking workshop in de natuur is écht meer beleving en meer smaak! Door het houtvuur komen er extra smaken vrij in ieder ingrediënt en dat proef je.

Daarnaast werken wij uitsluitend met biologische en streekgebonden producten. Wij zien erop toe dat de groenten bij onze lokale boeren direct van het land worden geplukt. En hoe leuk is het dat je dit ook zelf kan doen met je bedrijf of team? Dit kan door middel van onze Streekbelevingen. Uniek in Nederland! Later meer hierover.

De outdoor cooking workshop in de natuur;

 1. Je geeft bij ons aan wat je graag wil, waar liggen je wensen, welke outdoor cooking workshop spreekt je het meeste aan.
 2. Aan de hand daarvan gaan wij een passend voorstel voor je maken.
 3. Bij akkoord, prikken we een datum, tijd én locatie en gaan wij voor jullie aan de slag!
 4. Anke doet de inkoop op basis van de outdoor cooking workshop die jullie gekozen hebben.
 5. Elke kookworkshop is op maat gemaakt omdat wij alleen maar met seizoensgebonden producten werken. Dus tot het laatste moment is het spannend wat er precies op tafel komt.
 6. Op de dag zelf worden jullie van harte welkom geheten door onze koks op de afgesproken locatie en tijd.
 7. Vervolgens zullen de buitenkook koks alles gaan uitleggen. Over onze kookmaterialen en over onze bijzondere gerechten.
 8. Dit doen wij altijd met een drankje en een goed gevulde borrelplank. Dus bij binnenkomst is er direct een warm gevoel.
 9. Per gerecht worden er teams samengesteld die variëren van 2 tot 5 personen. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal gerechten wat we daardoor gaan maken.
 10. Met elke outdoor cooking workshop ben je ongeveer 3 tot 4 uur bezig, dit is inclusief eten. Een Tapas Hapas kookworkshop is korter dan een bijvoorbeeld een seizoensworkshop, vandaar.
 11. Kies je voor een Tapas workshop dan worden alle gerechten die klaar zijn direct uitgedeeld en gegeten. Bij alle andere kookworkshops zijn er ook kleine hapjes tussendoor, maar streven we naar een menu aan het einde waarbij wij een buffet maken en je kan opscheppen.
  Uiteraard kunnen wij je adviseren om je keuze te bepalen.
 12. Natuurlijk sluiten we deze bijzondere dag af met koffie, thee en een heerlijk vers gemaakt dessert uit de Dutch oven.

Onze unieke streekbelevingen

En dan zijn er nog onze bijzondere Streekbelevingen. Elke provincie in Nederland heeft verschillende streken. En vele streken hebben bijzondere gerechten of ingrediënten, hoe klein Nederland ook is.

Wij nemen je mee, op een vervoersmiddel naar keuze, naar de boer, tuinderij en visser om de hoek om van deze ondernemers de verhalen achter het boerenleven te horen.
Natuurlijk hoort hier een rondleiding bij en mag je vragen stellen aan de boer. Bij sommige boeren kun je zelfs proeven van de heerlijke kazen en worsten die ze zelf maken!

Per streekbeleving ga je als team naar twee of drie boeren. Ook dit is afhankelijk van de tijd die er beschikbaar is.
En bij elke boer krijgen jullie ingrediënten mee die jullie nodig hebben voor de outdoor cooking workshop.
Vervolgens komen jullie weer terug bij onze buitenlocatie waar de buitenkook koks alles al in gereedheid hebben gebracht.

Nadat alle ingrediënten zijn uitgepakt en iedereen een drankje heeft kan er gestart worden met de outdoor cooking workshop in de natuur.

Op zoek naar een bijzondere vegetarische kookworkshop? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een offerte ontvangen?

Bel of mail dan met Ingeborg of Bauke. Zij helpen je graag om mee te denken voor de juiste invulling van jullie bijzondere teamdag.
Ook over de verdere invulling van jullie bedrijfsuitje of teambuildingsdag kunnen zij je uitstekend adviseren. Wij hebben nog meer unieke outdoor en indoor activiteiten die prima te combineren zijn met een outdoor cooking workshop in de natuur.