Escape rooms nieuwe hype?

Vorige week kwamen we een leuk artikel tegen in Eventplanner. Dit artikel gaat over de nieuwste hype van dit moment: Escape Rooms.
Ze ploppen als paddestoelen uit de grond, net als destijds de klimbossen en ‘Wie is de mol’ arrangementen.

Buro In! doet hier niet aan mee. Waarom eigenlijk niet?

  • Wij geloven in teambuilding op maat. Speciaal gemaakt voor jou team of bedrijf. Wél vaak in een jasje gegoten die wij op de planken hebben liggen. Maar altijd passend voor jouw medewerkers en collega’s.
  • Escape Room is maar ‘even’ en blijft niet kleven. Uiteraard een leuke activiteit voor fun, plezier, hilariteit en oplossingsgericht bezig zijn. Maar wat blijft er hangen na deze activiteit van ongeveer een uurtje?
  • Wij vinden massaproductie niet prettig. Wij focussen ons die dag op jouw team. Wij zijn met jouw teamdag bezig en met geen andere opdrachtgever op dezelfde dag, in dezelfde ruimte, of op dezelfde plaats.
  • Buro In! kijkt altijd goed naar de nieuwste ontwikkelingen en overweegt dan of dit kan meegenomen worden in onze filosofie van het bedrijf of niet.

Escape Rooms, en bijvoorbeeld, Wie is de Mol past daar niet tussen. En ja, wij worden regelmatig gebeld of wij ook ‘Wie is de Mol’ verzorgen.

Het fijne is dan dat wij met de uitleg van hierboven de klant meestal een ander programma mogen aanbieden.
Want uiteindelijk willen zij helemaal geen massaproduct zijn en graag een teambuilding op maat gemaakt ontvangen.

Ons Go Crazy programma is ook afgeleid van een televisieprogramma, alleen maken wij die dus op maat voor jouw team. En ook de Mobile Experience, een stadsspel waarbij alles via je smartphone gaat, is op maat gemaakt, met het logo van jouw bedrijf en de stellingen van jouw bedrijf erin verwerkt.
En ook dit zijn allemaal stadspellen / citygames waarbij samenwerking, teambuilding én oplossingsgerichtheid bovenaan staan.

Door ons enthousiasme en veel doorvragen krijgt de opdrachtgever dan een unieke teamdag gepresenteerd en heeft ons eventbureau zich weer van haar beste kant laten zien.
Maatwerk it is!

Hieronder het artikel:

Vergeet lasershoots, bowling en avonturenparken. Wil je je team op een innovatie manier op de proef stellen, ga dan voor een escape room. Niets zo spannend als samen met je ploeggenoten onder tijdsdruk proberen te ontsnappen uit een ingesloten kamer.

Escape rooms zijn hot. En terecht, want tegen de klok puzzels oplossen om tijdig te ontsnappen uit een kamer is een unieke en spannende beleving. De escape rooms spelen in op de real life game trend die enkele jaren geleden is ingezet: computerspelletjes naspelen, maar dan levensecht.

Vernieuwing
Ondertussen is er al een nieuw concept van escape room in trek: prison break. Het spel is een combinatie van escape room met een soort van Fort Boyard: puzzels gecombineerd met fysieke proeven. Het spelconcept is ontstaan in Zweden, maar wordt ook in onze streken steeds populairder.

Sportief
Die populariteit is ook makkelijk te verklaren vanuit een andere trend: de ‘versporting’ van de maatschappij. Deze games zijn een goed alternatief voor jeugd die steeds minder lichaamsbeweging neemt, maar wel uren slijt met gamen op de computer. Ze vinden het tof om hun favoriete computergames ook ‘in het echt’ na te spelen. Dat blijkt zelfs behoorlijk intensief te zijn. Onderzoek toont aan dat zo een avontuurlijke escape room even veel fysieke inspanning vraagt als een partijtje voetbal.

Teambuilding
Ook socio-emotioneel moet je sterk staan. Je hebt je teamgenoten nodig om de puzzels op te lossen en de fysieke proeven tot een goed einde te brengen. Je moet dus goed kunnen samenwerken in team. Anders haal je het niet. Dat maakt van deze games een top teambuildingactiviteit.

Bron: eventplanner.nl

Meer informatie over een op maat gemaakte teamdag, bedrijfsuitje, personeelsdag of event? Wij denken graag met je mee over de juiste invulling hiervan.