DISC workshop

DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.
Heel fijn om dat van jezelf én je collega’s te weten. DISC is een instrument die menselijk gedrag meet met een DISC Persoonlijkheidsanalyse en perfect in te zetten in een teamtraining.

Dat klinkt misschien zwaar, maar is het niet. Het is een handige ’tool’ die voor iedereen makkelijk te begrijpen is.
In deze DISC workshop gaan wij aan de slag met wat de DISC methode voor jouw team kan betekenen.
Na deze DISC workshop weet je onder welke voorkeursstijl jij valt én je collega’s. En natuurlijk kan hiermee de volgende dag direct aan de slag!

Wanneer je inzicht krijgt in deze verschillende stijlen zal er meer begrip ontstaan voor diversiteit. En dat niet alleen; deze weet je ook op een effectieve manier te benutten. Sterke teams zetten de organisatie op voorsprong. Met DISC zet je écht een verandering in gang.
Je maakt gebruik van elkaar talenten en het is ook handig om elkaars valkuilen te weten.

Waarom hebben bepaalde personen weerstand tegen verandering en krijgen anderen daar energie van? Waarom ben jij de leider en je collega de volger?
DISC geeft inzicht waarom dit gebeurt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.
DISC gaat ervan uit dat er verschillende stijlen zijn van waarneembaar gedrag. DISC is een omgevingsinstrument. Dit betekent dat je op verschillende plaatsen verschillende stijlen zult gebruiken. Wij gebruiken de DISC voor de werkomgeving. Dus, hoe ziet jouw stijl er meestal uit op je werkplek. Iedereen heeft zijn eigen voorkeursstijl.

Vier voorkeursstijlen in DISC workshop

De letters van DISC staan voor;

 • Daadkracht
 • Interactie
 • Stabiliteit
 • Contentieus

Iedereen heeft alles in zich. Echter er zullen waarschijnlijk één, twee of misschien drie de hoofdtoon voeren. Elke stijl heeft zijn eigen sterke kanten en valkuilen. Welke zijn dat voor jouw?

Wanneer je samen een team bent zullen er verschillende stijlen aanwezig zijn. Dat is heel fijn, diversiteit komt het team ten goede.
Echter de verschillen maken ook dat we ieder onze eigen manier taken en mensen benaderen.

Wat heb je eraan wanneer je weet wat je eigen stijl is, wat kun je ermee?

DISC geeft inzicht in:

 • Wat motiveert je
 • Aan welke omgeving geef jij de voorkeur
 • Hoe bereik je doelen
 • Hoe communiceer je
 • Hoe heb je het liefst dat anderen met jou communiceren

Waarom zou je als team of organisatie willen weten wat ieders persoonlijke stijl is?

 • DISC verhelderd de diversiteit van stijlen binnen een team
 • Inzicht in deze verschillen geeft ruimte. Er is geen goed of fout. We doen het verschillend
 • Wat is er wel en wat is er niet
 • Wat is er veel en wat is er minder aanwezig
 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we gebruik maken van deze diversiteit zodat het doel van waarom je een team bent zo goed mogelijk kan worden uitgevoerd

Interactieve DISC workshop en DISC training

Daarnaast helpt DISC je om op effectieve wijze mensen te leren inschatten op hun gedragsvoorkeuren zodat je hierop effectief kunt afstemmen en aansluiten. De kracht van de DISC methode zit hem in de eenvoud en de praktische toepasbaarheid.

DISC wordt zelfs ingezet bij het samenstellen van een (nieuw) team. Wat heb je nodig om een krachtig team te zijn? Een mooie mix van de verschillende stijlen kan namelijk zeer effectief zijn.

Onze DISC workshop is lekker interactief.  Wij hebben tijdens de dag vele werkvormen waarbij je direct kan voelen wat deze DISC workshop je oplevert in de praktijk. DISC in combinatie met teambuilding is een goede combinatie omdat je direct ‘voelt’ wat het oplevert.
Uiteindelijk ga je daarmee aan de slag met daarbij een groot stuk feedback naar elkaar en jezelf zonder daarin je authenticiteit te verliezen.

Wil je meer informatie over onze interactieve DISC workshop? Bel of mail ons gerust, wij denken graag met je mee over de juiste invulling van jullie DISC dag.