Non-verbale communicatie workshop

In de wintermaanden zijn er bij ons al jaren ‘minder buiten en meer binnen arrangementen’. Natuurlijk is dat logisch door de wisselende en vaak koudere weersomstandigheden.
Onze non-verbale communicatie workshop is dan ook een veel geboekte workshop in deze maanden.

In de maand december is maar liefst vier keer de ‘kracht van non-verbale communicatie workshop’ geboekt en daar ben ik erg blij mee!

Basis van non-verbale communicatie workshop

Veel mensen zijn zich niet bewust van non-verbale communicatie, maar iedereen doet het!
Tijdens deze workshop start ik altijd met de vraag ‘wat is precies non-verbale communicatie’. Ik laat de deelnemers kennis maken met de lichaamstaal en wat daaronder wordt verstaan. Je lichaam liegt namelijk niet.

Het typische handen schudden bij de eerste kennismaking is er één van. Maar daarna gaan we verder met jouw lichaamstaal. Ook je ogen, je houding, kleding en je stemgebruik wordt besproken in deze workshop non-verbale communicatie.

Authenticiteit in je non-verbale communicatie

Zoals ik al vertelde, je lichaam liegt niet.

Om geloofwaardig te zijn en de juiste beslissingen te nemen is het van belang om authentiek te blijven. Maar wat is authentiek blijven’ eigenlijk? En hoe doe je dat?

Als het gaat om non-verbale communicatie leer ik de gasten om het ‘authentiek blijven’ letterlijk te nemen. Je bent je gewaar van je eigen lichaam. Zowel als je door de gang loopt, een e-mail stuurt of overleg voert. Altijd. Dat klinkt gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt dit nogal lastig te zijn voor vele mensen.
We zien zelfs managers die privé veel aandacht aan hun lichaam besteden (sporten, yoga, meditatie) maar hun lichaam op het werk slechts benutten als vervoersmiddel naar het volgende overleg.

Hoe en wanneer zet je non-verbale communicatie in?

Een veel gestelde vraag is; “hoe kun je non-verbale communicatie inzetten als het lastig wordt in een gesprek?”
Een mooie en terechte vraag, want als het gesprek soepel verloopt dan ben je je er vaak niet bewust van. Maar juist als het niet zo soepel loopt kun je met non-verbale communicatie zeker een keerpunt creëren in het gesprek.
Hoe je dat doet zullen wij bespreken en je gaat ook zelf oefenen. Wij hebben interessante oefeningen waarbij je ervaart hoe je non-verbale communicatie wel en niet moet inzetten.

De non-verbale communicatie workshop is opgedeeld in drie stappen;
1. bewustwording
2. ervaren
3. sturen

Deze drie stappen worden behandeld tijdens mijn non-verbale communicatie workshop. Wil je meer informatie over deze workshop, of heb je specifieke wensen,  bel of mail mij gerust.
Ik maak graag een voorstel voor jouw bedrijf of team.

Blog: Ingeborg Leerkes