• training feedback geven

Training feedback geven

Feedback geven én ontvangen is onmisbaar als je samenwerkt in een team.
We sturen elkaars gedrag bij door feedback te geven én te ontvangen. Waarom wordt feedback vaak als onprettig of als een vorm van kritiek ervaren? Terwijl het vaak positief en opbouwend is bedoeld.

Hoe geef je op de juiste manier constructieve feedback zodat de ander dit niet als kritiek ervaart? En hoe ga je het beste om met het ontvangen van feedback? Ook dit kan namelijk op verschillende manieren. Tijdens deze training feedback geven behandelen we alle aspecten die bij het feedback geven horen.

En dit doen wij op een interactieve manier. Wij gaan actief aan de slag door situaties te creëren waarvan je leert en die je direct (morgen al) kan toepassen op je werk.
In een veilige en vertrouwde omgeving geven wij deze workshop waarbij elke deelnemer in zijn of haar waarde wordt gelaten.

Inhoud training feedback geven

Wij gaan altijd eerst met de opdrachtgever in gesprek om er precies achter te komen wat er moet gebeuren tijdens deze workshop. Er zijn namelijk verschillende situaties te bedenken waar je tegenaan loopt persoonlijk, binnen je team of in het bedrijf waar je werkt.
Wat vind je bijvoorbeeld lastig?

 • Je wil feedback geven maar vreest dat dit als kritiek overkomt
 • Je geeft je mening en merkt achteraf dat je gesprekspartner daardoor is gekwetst, terwijl je eigenlijk alleen maar wilde helpen
 • Iemand moet bijgestuurd worden, maar staat niet open voor feedback
 • Je ergert zich al weken aan het gedrag van een collega, maar weet niet goed hoe je het moet aanpakken om dit duidelijk te maken
 • Iemand uit het team presteert ondermaats, hoe breng je dit het best ter sprake in een 1 op 1 gesprek
 • Je merkt dat je te veel aandacht moet besteden aan medewerkers die minder functioneren, waardoor je vergeet om af en toe positieve feedback te geven aan zij die wel goed functioneren
 • Er is geen feedback cultuur in de organisatie, waardoor het soms moeilijk is anderen efficiënt aan te sturen. Hoe kan je een productieve feedback cultuur in jouw bedrijf implementeren?

Tijdens de training feedback geven passen wij allerlei oefeningen toe op feedback geven én feedback ontvangen. Er wordt ruim gebruik gemaakt van interactie tussen de deelnemers. Je krijgt hierbij feedback van de groep en de trainer.

Resultaat na deze training

Wat heb je geleerd na de training feedback geven en wat kan je á la minuut toepassen?

 • weet jij hoe je mensen direct, constructief en positief kunt aanspreken op hun gedrag
 • weet je wat de stappen zijn voor het geven van feedback
 • heb je geleerd hoe je prettig en doelmatig feedback geeft & ontvangt
 • kun je beter omgaan met onverwachte situaties en de spanning die je ervaart

Wil je meer informatie ontvangen over de training feedback geven, bel of mail ons gerust.

Ook is het bij ons mogelijk deze training te combineren met een vergader-arrangement, teambuilding of andere activiteit. Want hoe leuk is het om deze training gezellig af te sluiten met een kookworkshop, GPS Experience over de Veluwe of onze workshop Schapendrijven? Dan kunnen wij direct deze training feedback geven in praktijk brengen op een losse manier!

Bel of mail ons gerust voor de mogelijkheden. Wij maken graag een voorstel op maat voor jou team of bedrijf.